Kingston Wall

Minkälainen oli Ior Bockin ja Petri Wallin suhde?

Petri Walli oli Iorin kylävieras sekä Chaporalla, Goalla että Ruusankadulla, Helsingissä. Väinämöisen mytologia oli Iorin luona suosittu keskustelunaihe, ja Petri viehättyi tarinasta niin paljon, että otti sen yhtyeensä, Kingston Wallin, kolmannen levyn Tri-Logy pääteemaksi.  Iorille jäi Petristä miellyttävä kuva ja hän oli surullinen kuultuaan tämän kuolemasta.

Mitä tarkoittaa Tri-Logy -levyllä olevan ”Alt - land - is” -kappaleen nimi?

Väinämöisen mytologian mukaan nimi Atlantis ei viittaa niinkään paikkaan, kuten yleensä ajatellaan, vaan aikakauteen. Nimen voi vapaasti kääntää suomeksi muotoon ”kaikki maa jäässä”. Tri-Logy-levyllä kappaleen nimen tavujen erikseen kirjoittamisen (ja laulamisen) on arvatenkin tarkoitus korostaa tätä sanan sisään kätkeytyvää merkitystä. [Kuuntele kappale Spotifysta tai YouTubesta.]

Mitä tarkoittaa Tri-Logy -levyllä olevan ”Stüldt Håjt” -kappaleen nimi?

Sanonta ei liity Bockin perheen saagaan eikä muutoinkaan ole peräisin Ior Bockilta. Saksalaisesta y-kirjaimesta (ü) voi päätellä, että se ei todennäköisesti myöskään Petrin mielessä assosioitunut levyn Väinämöisen mytologia -teemaan, vaan oli jotain muuta (kenties itse keksittyä?) käsitteistöä.

Tilaa oma kappaleesi!
Bockin perheen saaga
Ior Bock (kovakantinen – 1996)
€ 36,00 (sis. postituksen)