Lemminkäisen temppelin huumetutkimukset loppusuoralla: Ior Bock vapautettiin

Ior Bock vapautettiin

Lemminkäisen temppelin kaivaustöitä johtanut Suomenlinnan freelancer opas Ior Bock, 48, on päässyt vapaalle jalalle. Hän oli vangittuna huumerikoksesta epäiltynä.

Rikospoliisin huumetoimisto on tutkinut Lemminkäisen temppelin kaivauksiin liittyvää huumejuttua nyt kuukauden ajan. Tutkimukset ovat loppusuoralla.

Kymmenkunta ulkomaalaista kaivajaa on yhä vangittuna epäiltynä laajasta hasiksen salakuljetuksesta. Joukon epäillään vuoden aikana salakuljettaneen Suomeen 24 kiloa hasista sekä jonkin verran LSD:tä. Huumeet on tuotu pääasiassa Amsterdamista ja Tukholmasta. Salakuljetetun hasiksen katumyyntihinta on ollut noin 55 000 markkaa kilolta.

Kaikki epäillyt ulkomaalaisia

Huumejutussa on ollut tutkimusten aikana yhteensä 22 henkilöä pidätettynä tai vangittuna. Näistä naisia on neljä. Poikkeuksellista jutussa on huumetoimiston päällikön Torsti Koskisen mukaan se, että kaikki jutun epäillyt päätekijät ovat ulkomaalaisia.

Hasista on myyty Suomessa Ior Bockin maatilalla Sipoossa. Myyjinä ovat olleet ulkomaalaiset ja ostajina useat suomalaiset henkilöt.

Rahaa takavarikoitu satoja tuhansia

Poliisi on takavarikoinut epäillyiltä hieman alle kilon hasista, jonkin verran LSD:tä sekä useita satoja tuhansia markkoja rahaa. Salakuljetus on tapahtunut perinteisellä tavalla kehoa vasten, matkatavaroissa ja autoon kätkettynä.

Freelancer-opas Ior Bock ei ole syyllistynyt huumeiden myyntiin eikä salakuljetukseen. Häntä syytetään huumeiden hallussapidosta.

Ior Bock on vetäytynyt julkisuudesta vapaaksi päästyään.
– En ole siinä kunnossa, että voisin antaa mitään haastatteluja, Bock kertoo automaattisessa puhelinvastaajassaan.