PÄIVÄN KYSYMYS: Hylkäsikö Lemminkäinen Ior Bockin?

Hylkäsikö Lemminkäinen Ior Bockin?

Ior Bock ystävineen etsii Sipoon Kyypelinvuoresta Lemminkäisen temppeliä. Kaivuutyöt keskeytyivät viikko sitten, kun poliisi pidätti koko porukan epäiltynä jatketusta huumausainerikoksesta. Temppelin kaivauksissa poltettiin hasista, koska se Bockin mukaan auttaa mm. ymmärtämään luontoa.

Kaivuutöihin osallistui myös Lemminkäinen Oy, joka antoi Bockin käyttöön miehiä ja koneita Kyypelinvuoren salaisuuden selvittämiseksi. Vieläkö Lemminkäinen Oy sponsoroi Ior Bockia, toimitusjohtaja Heikki Pentti?

– Viime vuoden syys-lokakuussa meillä oli reilun viikon ajan miehiä ja koneita Kyypelinvuorella. Sen jälkeen siellä ei ole ollut yhtään meidän henkilökuntaamme kuuluvaa työntekijää tai meidän kalustoamme.

Onko Lemminkäinen nyt kääntänyt selkänsä muinaisen temppelin etsijöille?

– Ei niin voi sanoa. Meillä oli alunperin sopimus Bockin kanssa tietyistä järjestelyistä ja ne on nyt hoidettu loppuun.

Kiinnostiko Lemminkäinen Oy:tä Bockin suvun saga vai oliko kyseessä puhdas markkinointikeino?

– Itse asiassa tunnen Ior Bockin kymmenien vuosien takaa. Kyypelinvuoren hanke vaikutti hauskalta ja mielenkiintoiselta, mutta siinä oli pieniä taloudellisia vaikeuksia, siksi tuimme Bockia hiukan. Tottakai siitä seurasi jonkinlaista julkisuutta, mutta mikään mainoskikka se ei ollut.

Kuinka paljon Lemminkäinen Oy sijoitti rahaa löytääkseen Lemminkäisen temppelin?

– En osaa sitä suoralta kädeltä sanoa. Mistään merkittävista summista ei ollut kysymys.

Tiesitteko, että temppelin kaivuuriitteihin kuului hasiksen poltto?

– No, en tiedä muuta kuin sen, minkä olen lehdistä lukenut.

Vaikka olette tuntenut Bockin jo vuosikymmeniä?

– Olen tavannut hänet viimeksi keväällä, sitä ennen syksyllä kun osallistuimme kaivauksiin ja sitä ennen… Siitä on jo parikymmentä vuotta.

– Ovathan he toki kohtuullisen värikästä porukkaa. Voisi kuvitella, että jotain muutakin on poltettu kuin Bostonia. Mutta sitä on vaikea uskoa, että he olisivat asiassa syyllistyneet aineen kauppaamiseen.