Ior Bock tunnusti hasiksen polton

Sellielämä jatkuu

Suomenlinnan opas Ior Bock vangittiin eilen Helsingin raastuvanoikeudessa. Häntä epäillään jatketusta huumausainerikoksesta. Lemminkäisen temppeliä Porvoossa etsinyt Bock on tunnustanut polttaneensa hasista.

Huumepoliisi esitti Helsingin raastuvanoikeuden pakkokeino-osastolla yhteensä kolmentoista temppelin etsinnöissä mukana olleen henkilön vangitsemista. Poliisi pidätti viime sunnuntaina 20 temppelin kaivajaa epäiltynä huumeiden käytöstä.

Ior Bockin epäillään käyttäneen useita satoja grammoja hasista. Huumepoliisin kuulusteluissa hän on myöntänyt tupruttaneensa säännöllisesti hasista. Poliisi epäilee, että Suomenlinnan oppaana toimiva Ior on polttanut huomattavasti enemmän huumetta kuin hän itse myöntää.

Kiistää myymisen

Ior ei myönnä myyneensä hasista, vaikka poliisi häntä siitä epäileekin. Iorin Kavereita poliisi epäilee käytön, hallussapidon ja myymisen lisäksi huumeiden salakuljetuksesta.

Eräs amerikkalainen vangittu temppelin etsijä on tuonut tutkimusten mukaan Suomeen yhdeksän erittäin vaarallista LSD-annosta. LSD sotii ainakin Iorin ystävän Stuart Ricen mukaan Lemminkäisen temppelin kaivajien filosofiaa vastaan. Rice kertoo eilisessä iltalehdessä, että Gumbostrandissa majailleet temppelin etsijät vastustavat jyrkästi ns. kovia huumeita ja alkoholia.

Hasis on Ricen mukaan toinen juttu. Se kuuluu hänen mukaansa Bockin saagaan, eikä kukaan Gumbostrandin asukeista ole koskaan edes yrittänyt peitellä hasiksen polttelua. Rice väittää, että jo Iorin äiti ja isoäiti tupruttelivat hasista mielensä virkistykseksi.

Temppeliporukan huumejuttu tulee seuraavan kerran esille Helsingin raastuvanoikeudessa maanantaina 15. päivä syyskuuta.