Poliisi löysi Ior Bockilta hasista

Vangitsemispäätökset tänään

Helsingin huumepoliisi pyytää tänään raastuvanoikeudelta Ior Bockin ja hänen ystäviensä vangitsemista epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Suomenlinnan opas Ior Bock ja parikymmentä hänen ystäväänsä pidätettiin sunnuntaina. Poliisi on löytänyt eri puolilta pääkaupunkiseutua pidätetyiltä henkilöiltä hasista.

Poliisi ei suostu kertomaan, kuinka paljon huumausiaineita on löytynyt. Kyse on kuitenkin vähintään sadoista grammoista hasista. Vielä ei ole selvinnyt myöskään se, onko löytynyttä hasista pidetty vain yksityiskäytössä vai onko sitä myyty eteenpäin.

Pidätettyjä lähellä olevat henkilöt ovat kuitenkin vakuuttaneet, että hasista tuotiin maahan pelkästään yksityis­käyttöön.

Lemminkäisen temppelin kaivuutöissä uurastanut joukkue ystävineen pidätettiin sunnuntaina. Pakkokeinolain mukaan poliisin on pyydettävä epäiltyjen vangitsemista raastuvanoikeudelta neljän päivän sisällä pidätyksestä. Jos poliisi ei pysty esittämään riittäviä perusteluja raastuvanoikeudelle tänään, epäillyt joudutaan vapauttamaan.

Helsingin huumepoliisin lisäksi hasisjutun kimpussa on tullihallituksen tutkintatoimisto. Myös tullihallitus vaikenee jutun yksityiskohdista. Tullihallituksen huumetutkijat eivät ole vielä selvittäneet hasiksen alkuperämaata.

Jari Tourunen