Pääpukki Ior Bock pidätetty huumeista

Poliisi epäilee törkeästä huumausainerikoksesta

Suomenlinnan free-lance opasta, Ior Bockia, sekä hänen ulkomaalaisia ystäviään epäillään laittomasta huumausaineiden hallussapidosta. Iltalehden saamien tietojen mukaan huumausaineiden hallussapitoon ja niiden salakuljettamiseen on sekaantunut jopa parikymmentä henkilöä. Huumepoliisi sekä tulli kieltäytyvät kommentoimasta asiaa, mutta tiettävästi kyseessä voi olla jopa törkeä huumausainerikos.

Iltalehden saamien tietojen mukaan poliisi on pidättänyt Suomenlinnan free-lance oppaan Ior Bockin sekä joukon muita henkilöitä epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisi ei halua kommentoida tapausta. Myös tulli kieltää tietävänsä tapauksen yksityiskohdista mitään. Tullista saatujen epävirallisten tietojen mukaan huumausaineita koskeva rikos on kuitenkin paljastunut.

Iltalehti tiedusteli Helsingin poliisin huumetoimistosta Ior Bockin pidättämisestä.

– Emme kiellä emmekä myönnä hänen pidätystään. Asiasta voidaan antaa lausuntoja vasta ensi viikolla, kerrottiin poliisista.

Sen paremmin tulli kuin poliisikaan ei suostu antamaan tietoja siitä, millaisia huumeita kiinni jääneillä henkilöillä oli hallussaan.

Viimeinen pukki

Ior Bock on tunnettu värikkäistä tulkinnoistaan Suomen historiasta ja erityisesti merisodista.

Bock ystävineen kaivaa esiin Lemminkäisen temppeliä Sipoon Kyypelivuorella. Ior Bock uskoo Bockin suvun vanhaan saagaan pohjautuvaan tietoon, että Sipoon Kyypelivuoren uumenista löytyy vanha temppeli varastoineen.

Bock on saanut välineitä ja aputyövoimaa Lemminkäinen Oy:ltä.

Lemminkäisen temppelin avajaiset oli määrä pitää tänä kesänä, mutta tilaisuus peruuntui.

Saagan mukaan Ior Bockin esi-isät sulkivat Kyypelivuoreen Lemminkäisen temppelin vuonna 987, kun kristinusko tuli Venäjälle.

Samalla esi-isät säätivät, että haudan saa avata tuhannen vuoden päästä Bockin suvun viimeinen edustaja.

Bockin mukaan suvun tarina on ainakin viisi miljoonaa vuotta vanha.

Kiehtova sukutarina perustuu 29 äänteen järjestelmään. Opettelemalla äännejärjestelmän ihmiselle avautuu aivan uusi maailma. Hän pääsee Ior Bockin mukaan yhteyteen luonnon kanssa ja oppii ymmärtämään kokonaisuuden.

Näyttelijäkoulutuksen saanut ja tanssijana työskennellyt Ior Bock viettää talvet Intian Goassa.

Jari Tourunen