Ior Bockin suuri saaga
– Miksi Suomen pitäisi ”mennä Eurooppaan”, koska koko Eurooppa ja sen lisäksi koko loputkin maailmaa on saanut alkunsa täältä koto-Suomesta. Ei meidän tarvitse matkia eurooppalaisittain renessanssoitua Hel-aasta, koska sen alkuisin alku on meidän Aas-helissä. Kaikkien kansojen myytit, temppelit, taiteet ja uskonnot ovat vain muunnelmia meidän ikiomasta Paratiisistamme. Joulu-ukko on alkuperäinen planeetan johtaja ja koko maapallo on lopultakin vain pirstoutunut Suur-Suomi.
Näin selvittää maailmaa Ior Bock, mies, jossa myytit ja historia tuntuvat elävän tätä päivää. Hän on useimmille tullut tutuksi Suomenlinnan entisenä free lance -oppaana [1]; miehen ”virallisen” historian tiedot ovat mykistäneet monet saaren nähtävyyksiin tutustuneet.[2]
Bock itse kutsuu tätä todellisuuttaan päiväpooliksi. Ior Bockissa on kuitenkin myös toinen puoli, pakanahistoriallinen hämärän yöpooli.[3] Siinä on säännönmukainen rakenne, joka tantrisen toiston periaatteella rakentaa perusenergioista kahdeksan voiman kuvaston.
Tämä Alku-Saga, Väinämöisen mytologia, on siirtynyt Ior Bockille yli 1000 vuoden perimätietona. Ja tämä tieto on periytynyt nimenomaan puhuttuna äänenä (”koska kirjoitettu sana johtaa valheeseen”), jota Bockin suvun nuorukaiset ovat 20 vuoden ajan kuunnelleet päivittäin kaksi tuntia.
– Nyt tuhatvuotinen ajastaika on mennyt umpeen, pimeä aika on ohitse ja kadonnut Lemminkäisen temppeli voidaan avata.
Jo vuodesta 1987 on Lemminkäisen temppeliä etsitty Sipoon Gumbostrandista. Kun tuosta suomalaisesta peruskalliosta löytyy halkaisijaltaan 200 kilometriä oleva temppeli[4], tulee maailma Bockin mukaan muuttumaan:
– Lämpötila kohoaa, palaamme takaisin paratiisiin. Kohta kaikki ovat taas nakuja Sampoja ja Ainoja Odenin eli Uudenmaan lämmössä. Siitä ja sen keskuksesta Pyhien laulujen paikasta eli Hellsingenistä tulee maailman rauhan keskus ja sen ympyrämaat Viro, Latvia ja Liettua tulevat itsenäisiksi ja merkittäviksi jälleen.
Ior Bockin suureen Sagaan voi tutustua Espoossa näyttelytila Otsossa, ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös taiteilija Erkki Pirtolan ideoimana kirjana.
Toimittajan huomautuksia:
- Ior Bock työskentelee edelleen kesäisin
Viaporissa eli Suomenlinnassa free-lance oppaana.
[Päivitys 2007-07-24] Ior Bock jatkoi Suomenlinnan oppaan työtään tämän artikkelin ilmestymisen jälkeen vielä yhdeksän vuotta. Ura katkesi vuonna 1999 puukotusvälikohtauksesta aiheutuneen halvaantumisen vuoksi. ↩ - Ior Bock tutkii oppaan työnsä puolesta rehellisesti 1700-luvun Suomen ja Viaporin historiaa, ja kertoo asiallisesti 1700-luvun valistuksen aikakaudesta ja sen ilmiöistä Suomessa. Viaporin tutkimuksensa ja tämän perheensä myyttisen tarinan Ior Bock on pitänyt visusti erillään toisistaan oppaan työssään. ↩
- Päiväpooli ja yöpooli ovat osa Erkki Pirtolan muovaamaa käsiteavaruutta. ↩
- Temppelin alapuolella on Bockin saagan mukaan suunnaton Pohja, jonka halkaisija on tarinan mukaan suurempi kuin Uudenmaan halkaisija, joka on 250 km. ↩